Kiemelt Külföld

Az ukrán és az orosz delegáció is megérkezett a tárgyalás helyszínére

Az ukrán delegáció fő célja, hogy megállapodásra jussanak az azonnali tűzszünetről és az orosz csapatok kivonásáról Ukrajnából.
Megérkezett az ukrán és az orosz delegáció a háborúban álló felek közötti tárgyalás helyszínére, a fehérorosz-ukrán határra hétfőn.

Vlagyimir Megyinszkij, az orosz delegáció vezetője elmondta: készen állnak az ukrán féllel mindaddig tárgyalni, ameddig sikerül megállapodásra jutni.

„A konfliktus minden órával csak húzódik, ukrán civilek és katonák halnak meg. Megállapodásra akarunk jutni, de az egyezségnek mindkét fél érdekét kell szolgálnia” – fogalmazott Megyinszkij.

Az ukrán elnöki hivatal azt közölte:

az ukrán delegáció fő célja, hogy megállapodásra jussanak az azonnali tűzszünetről és az orosz csapatok kivonásáról Ukrajnából.

A találkozó helyszíne Fehéroroszországban van, az ukrán határ közelében. Orosz közlés szerint a tárgyalás (közép-európai idő szerint) 10 órakor kezdődött.

Forrás: MTI

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább