Kiemelt Külföld

Az új EU-s szótár szerint kerülendő az anya és az apa megnevezés

Melegházasság helyett egyenlőségen alapuló házasság…

Kezdetét vette az Európai Bizottság által szorgalmazott LMBTQ 2025 stratégiában lefektetett genderdogmák megvalósítása – hívta fel a figyelmet a CitizenGO miről az mno.hu ír.

A konzervatív érdekvédelmi szervezet rámutatott: az európai vezetők és bürokraták komolyan gondolják a társadalmi és intézményi struktúrák teljes átalakítását, amelyet szemléletesen bemutat az a két dokumentum is, amelyet az Európai Parlament március 11-én fogadott el.

Az egyik ilyen – emlékeztetnek – az a határozat, amelyben a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális közösségek számára szabadságzónává minősítették az Európai Uniót, emellett pedig egy olyan dokumentumot is jóváhagytak, amelyik abban segít eligazodni a képviselőknek, hogy az LMBTQ-közösségekre nézve ezentúl melyek a kerülendő és melyek az elfogadott megszólítások az épületen belül.

A szótárban leszögezik: a változatos családformák elismerésének célja érdekében kerülendő az anya és az apa szavak használata, helyette inkább a szülő és a gondozó a preferált megszólítás.

A biológiai nemet a személyhez rendelt nem kifejezése váltja fel, sőt ezentúl a nemváltoztatás szót sem lehet használni, helyette a szexuális átmenet a helyes megfogalmazás. Ezeken kívül pedig már a melegházasság sem politikailag korrekt kifejezés, ugyanis a dokumentum szerint immár az egyenlőségen alapuló házasság kifejezést illik használni helyette.

A CitizenGO hangsúlyozza: a Magyarországra nehezedő LMBTQ-nyomás egyre erősödik az Európai Unió részéről, ezért folytatni kell azt a kampányt, amelyben a szervezet az LMBTQ-gyarmatosítás és az ideológiai zsarolás azonnali befejezésére szólítja fel a bizottságot.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább