Belföld

Az ország egyik legjobb kick-box edzőjét ölte meg az érdi roma Békéscsabán

Békéscsabán, a Kórház utcában, egy hotel teraszán 2023. augusztus 15-én 21 óra 45 perc körül egy vendég szóváltás után, dulakodás közben egy bicskával többször megszúrta a hotel egyik alkalmazottját. A sérültet kórházba vitték, ott később életét vesztette.

Két, a szállodában megszálló érdi cigány kezdett el minden előzmény nélkül balhézni, üvöltöztek, kötekedtek, mire válaszul a személyzet kihívta a hotelt védő biztonságiak egyikét, aki felszólította őket, hogy normálisan viselkedjenek.

A késelő „vendég”, egy 27 éves érdi roma férfi elmenekült, a rendőrség körözte. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntett miatt nyomozást rendelt el, és a rendőrök kérték, hogy aki látja Kóra Tamás Máriót, esetleg tudja, hol lehet, tegyen bejelentés.

Miután a rendőrség kiadta a körözését, Kóra Tamás Márió augusztus 16-án reggel fél 8 körül megjelent a Monori Rendőrkapitányságon, feladta magát – közölte honlapján a rendőrség.

Magyarország egyik legjobb kick-box edzőjét gyilkolta meg az érdi roma. Az áldozatról megemlékezett közösségi oldalán Perutek János sportoló, a Pesti Srácok újságírója, aki megnevezte az áldozatot, Szabó Sándort, aki szavai szerint az ország egyik legjobb kick-box edzője volt, írja a Mandiner.

Szabó Sándor két gyereke, és egy most született unokát hagyott hátra.

Az érdi romák rendszeres szereplői a bűnügyi híradásoknak, nem is olyan régen az enyingi romákkal csaptak össze, akkor is meghalt egy ember.

Nyitóképen a gyilkos, itt pedig a meggyilkolt Szabó Sándor:

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább