Külföld

Az orosz légierő 500 ukrán katonát semmisíthetett meg egy hajógyár területén

Az orosz légierő az elmúlt 24 órában mintegy 500 ukrán katonával végzett, az orosz védelmi minisztérium szerint sok ellenséges katona pedig önként elhagyta egységét – közölte szerdán a védelmi tárca, amelyet a RIA Novosztyi idéz.

“Az ellenség jelentős veszteségeket szenvedett. Június 21-én az ukrán fegyveres erők 59. gépesített brigádjának mintegy 500 katonája, akik mikolajivban, az okean hajógyár műhelyeiben állomásoztak, fegyverekkel és katonai felszereléssel együtt megsemmisültek az orosz légierő nagy pontosságú légicsapásában” – áll a jelentésben.

Ezenkívül az 57. ukrán gépesített gyalogsági brigád egyik zászlóaljának katonái, akik a Luganszki Népköztársaságban lévő Hirske, Pidlisne és Vrubivka falvak közelében védték állásaikat, elvesztették állományuk több mint 60 százalékát. A katonák megtagadták a parancsnokság utasításait, és önként elhagyták állásaikat.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább