Külföld

Az orosz hadsereg támadása három irányból indulhat meg Ukrajnában

Az orosz csapatok offenzívája három irányból indulhat meg, ehhez Moszkva 300–500 ezer fő mozgósítását tervezi – jósolta a Védelmi Minisztérium hírszerzési főosztálya, számolt be hétfőn az Rbc.ua hírportál alapján a Karpatalja.info.

 

A főosztály a honlapján közzétett, a Bagoly jele alatt című hírszerzési jelentésében azt írta: „Meghatároztuk, hogy az orosz csapatok offenzívája Donyeck és Luhanszk megyékben, valamint esetleg Zaporizzsjában indulhat meg. Ezzel egyidejűleg az orosz csapatok Herszon megyében és a Krím félszigeten védekeznek.”

 

Az elemzés szerzői megjegyezték, hogy Oroszország 300–500 ezer ember mozgósítását tervezi a hadseregbe, hogy 2023 tavaszán és nyarán biztosítsa a támadó hadműveleteket Ukrajna keleti és déli részén. A titkosszolgálati adatok szerint az oroszországi mozgósítás új hulláma két hónapig tart, de az Orosz Föderáció terveinek megvalósítása közvetlenül függ az orosz tartalékosok felszereltségétől, valamint annak színvonalától, minőségétől és ütemétől, valamint az ukrán védők nyugati katonai támogatásától és annak gyors célba jutásától.

 

A jelentés hangsúlyozta, hogy a januári 500 ezer hadköteles mozgósítására vonatkozó parancs a 2022 októberében mozgósított 300 ezer főn felül van. „Ez egy újabb egyértelmű jele annak, hogy Putyin Kremljének nem áll szándékában befejezni a háborút” – állította az ukrán katonai hírszerzés.

(Magyarhírlap)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább