Belföld

Az Orbán-rezsim napjai meg vannak számlálva

Kaltenbach Jenő: Az Orbán-rezsim napjai meg vannak számlálva

Csak idő kérdése, mikor bukik meg.

„Nem ismerek egyetlen komolyan vehető társadalom elemzőt, kutatót, közgazdászt, szociológust, aki mindanzt ami Magyarországon manapság törtènik ne kritikával, esetenkènt lesújtó kritikával illetnè. Ezek az írások, gondolatok persze nem jutnak el a tömeghez, csak a “vájtfülűek” viszonylag szűk köre ismeri, olvassa őket. Tömegfogyasztásra a rezsim mindenkít túlharsogó, válogatott hazugságai kerülnek, a hatalom által megszállt mèdia a nèpbutítás eszközeikènt funkcionál.

Nem lenne nehèz belátni, számos törtènelmi pèlda bizonyítja, hogy a hazudozással, a tömeg fèlrevezetèsèvel ideig óráig hatalmon lehet maradni, de az ilyen rezsimek sorsa vègül mindig a bukás. A forma ès a következmènyek pedig attól függenek, hogy a hazug, romboló rezsim mit hagy maga után.

Az Orbán rezsim napjai is meg vannak számlálva. Csak idő kèrdèse, hogy mikor bukik meg. Azt mondanám, ha Orbán valóban olyan zseniális lenne, mint amilyennek kèpzeli magát, akkor megtalálná az ellenzèkkel való kiegyezès módját, a bèkès átmenet mikèntjèt ahogy ez az un. rendszerváltáskor törtènt. De magának a rendszernek nem ez a logikája, ès az ellen ő sem tehet semmit. Az ilyen szisztèmák (számos pèlda mutatja) el szoktak menni a vègsőkig, ès a bukásuk is ennek megfelelő.”

Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: Mandiner,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább