Sport

Az olimpián is megjelent a BLM

Egy Costa Rica-i tornász volt trükkös…

A mostani tokiói játékok előtt megváltoztak az olimpiára vonatkozó szabályok: a versenyeken és az éremátadás alkalmával a Nemzetközi Olimpiai Bizottság mindenféle politikai és ideológiai véleményformálást tilt, míg az olimpiai faluban és az interjúkban megengedi a politikai állásfoglalást.

Ez az új szabályozás azonban nem tetszett mindenkinek.

Egy Costa Rica-i tornász, Luciana Alvarado a gyakorlata végén mutatott be politikai performance-t: leérdelt, és ökölbe szorította kezét, így tisztelegve a BLM előtt.

Pénteken Alvarado elmondta, hogy a térdelés a koreográfiájának része volt, hogy ezzel is kiemelje az egyenlő jogok fontosságát a globális színtéren, mivel mind egyformák vagyunk, és mindannyian szépek és csodálatosak vagyunk ”.

Alvaradónak ez volt az egyetlen fellépése, mivel gyakorlatával nem jutott be a döntőbe, így valószínűleg nem kap büntetést a politikai demonstrációja miatt – írta meg a 888.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább