Belföld

Az NVB a hatóságokhoz fordul a baloldali csaló sms-ek miatt

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a hatóságokhoz fordul az ellenzéki sms-ek miatt – írja az Origo.

Az NVB pénteki ülésén jegyzőkönyvi döntést hozott arról, hogy a hatóságokhoz fordul az ellenzéki sms-ek ügyében.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában azt mondta: több bejelentést is kaptak kedden arról, hogy ismeretlen telefonszámról sms-eket küldtek ki, melyben a baloldal támogatására buzdítottak. Olyanok is kaptak ilyen üzeneteket, akik a baloldali pártok számára soha semmilyen adatukat nem adták meg, köztük több kormánytag is – tette hozzá.

Kiemelte: az elmúlt napokban számos információ látott napvilágot arról, hogy Bajnai Gordon és az „Amerikában kiképzett titokminisztere” a DatAdat nevű cégen keresztül milyen titkos és tiltott adathalász-tevékenységet folytatott. Hollik István szerint a kedden kiküldött sms-ek bizonyítják, hogy a törvénytelen eszközökkel összeállított adatbázis, a „Bajnai-lista” létezik.

A politikus szerint a tömeges üzenetküldés kapcsán személyes adatok törvénytelen használata, valamint tiltott kampányfinanszírozás gyanúja is felmerül.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább