Belföld Gazdaság

Az LMP népszavazást kezdeményez az iparunk ellen

Az LMP országos népszavazást kezdeményez az akkumulátorgyárak építéséről

– jelentette be kedden sajtótájékoztatón Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke.

Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány az emberek megkérdezése nélkül több tízmilliárdos nagyságrendű ipari beruházásokba kezd, amelyek a gazdaság növelésén kívül munkahelyeket is teremt. Szerintük az iparral tönkreteszik a lakókörnyezetet és elhasználják a vízkészletet – indokolta a kezdeményezést a politikus.

Elmondta, hogy Debrecenben a helyi választási bizottság első fokon már engedélyezte pártja helyi népszavazását a háromezer milliárd forintból létesítendő akkugyárról. Az embereket ugyanis nem kérdezték meg a jelentős hő- és hanghatással járó és óránként ezer köbméter vizet használó gyárról – kifogásolta Schmuck Erzsébet.

Hozzátette, hogy az akkugyártás országos probléma, a kormány akkugyártó nagyhatalommá kívánja tenni az országot; Győrszentivánon és Tatán is hasonló beruházást készítenek elő.

„Velünk akarják kifizettetni a jövőnk felélését” – fogalmazott Schmuck Erzsébet, hozzátéve, az LMP elfogadhatatlannak tartja a jelentősen környezetkárosító beruházásokat, azt pedig különösen, hogy mindezt a Fidesz az emberek megkérdezése nélkül vinné véghez.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább