Külföld

Az izraeli hadsereg behatolt Gázavárosba, komoly tűzharcok alakultak ki

Az izraeli katonák behatoltak Gázavárosba és komoly tűzharcokba keveredtek.

Az izraeli védelmi erők a terrorszervezet rejtekhelyeit és alagútrendszereit keresik.

Sorra fedezik fel Észak-Gázában azokat a helyszíneket, ahonnan a Hamász fegyveresei a rakétákat indítják az izraeli célpontok irányába október 7-e óta.

„Gáza a legnagyobb terrorbázis, amelyet az emberiség valaha épített. Ez az egész város egy hatalmas terrorbázis. Kilométeres alagútrendszer a föld alatt, ezek összeköttetésben állnak a kórházakkal és iskolákkal. Ebben vannak a kommunikációs helyiségek, lőszerraktárak, pihenők” – magyarázta Joáv Galant, Izrael védelmi minisztere.

Közben egyre több civil keres menedéket a harcok elől a várostól délre. Ugyan itt is az izraeli hadsereg ellenőrzi a területet, azonban a jelentések szerint több ezren távoztak a Jeruzsálem által biztosított humanitárius korridor négyórás ideje alatt.

A gázai egészségügyi minisztérium szerint már több, mint tízezer halálos áldozata van a támadásoknak, közülük több, mint 4200 gyermek.

Észak-Izraelben közben a hatóságok utakat zártak le, és felszólították az embereket, hogy maradjanak az óvóhelyek közelében a Libanon felől érkező rakéták miatt.

Az izraeli légierő megtámadta a Hezbollah siíta szervezet dél-libanoni célpontjait, köztük egy katonai raktárt, kilövőállásokat, a terrorizmust szolgáló infrastruktúrát és a párt technológiai eszközeit.

A támadást válaszként hajtották végre a Libanonból érkezett támadásokra.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább