Belföld

Az Index olvasói szerint is Márki-Zay nyerte a második miniszterelnök-jelölti vitát

Az MMM jelöltjét Dobrev Klára, majd Karácsony Gergely követi.

 

Az RTL Klub által rendezett második vitán a tervezett kérdések között szerepelt: a járványkezelés, a rezsicsökkentés, a szociális rendszer és a kisebbségek jogai. Ezek mellett érintették többek között a bevándorlást, de a legélesebb pengeváltást egymást jelöltjeinek emlegetése, valamint a jogállamiság és az elszámoltatás viszonya hozták.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Telex olvasóinál nagy fölénnyel Márki-Zay Péter nyert a vitában. Érdekes, hogy a portálnál Dobrev Klára még a dobogóra sem fért fel. Ennek ellenére a hvg által közölt Závecz Research felmérés szerint a nézők többsége a DK jelöltjét látta a leginkább meggyőzőnek a péntek este lezajlott ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitában.

Az Indexen az olvasható: „rögtön a vita után szavazást indítottunk olvasóink körében, a voksolást szombaton 20 órakor lezártuk. Azt a kérdést tettük fel, hogy melyik miniszterelnök-jelölt volt a legmeggyőzőbb.” Több mint 18 ezer szavazat érkezett, a végeredmény:

Márki-Zay Péter: 7681 szavazat,
Dobrev Klára: 4212 szavazat,
Karácsony Gergely: 2380 szavazat,
Jakab Péter: 2331 szavazat,
Fekete-Győr András: 1491 szavazat.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább