Külföld

Az Exxon betiltja a Pride és a BLM zászló kihelyezését

Az Exxon megtiltja az LMBTQ pride zászló kitűzését houstoni vállalati irodája előtt a júniusi pride hónapban.

A Bloomberg News által megszerzett új szabályzat szerint a vállalat frissítette az irodákon kívül megjeleníthető zászlókra vonatkozó útmutatását, amely többek között megtiltotta a “külső állásfoglalást kifejező zászlók”, köztük a szivárványos zászló és a Black Lives Matter zászló használatát.

A szabály lehetővé teszi a vállalat LMBTQ-alkalmazottainak csoportját képviselő zászló kitűzését, de a jelentés szerint az nem jelenítheti meg feltűnően az Exxon vállalati logóját.

Az Exxon lépése nem nyerte el a tetszését az Exxon PRIDE houstoni csoportjának tagjainál, akik most megtagadják, hogy a vállalatot képviseljék a houstoni büszkeségünnepségen – áll a jelentésben.

Egy szóvivő szerint a vállalatnál a dolgozó csoportokat képviselő zászlókat ki lehet tűzni, és a Bloomberg Newsnak elmondta, hogy ezt támogatja a vállalat, de ez a lépés azonban nem elég az LMBTQ alkalmazottak csoportjának. Szerintük nem elég a vállalat közöségi médiában való elkötelezettsége, a Pride, hirdetésekkel való támogatása, ennél több kell. Hiába támogatta a melegházasságot a vállalat, hiába segíti a transz alkalmazottakat, az LMBTQ csoport szerint ez kevés.  A csoport egyébként 3000 fős, a 63 ezer munkavállalóból.

A vita abból adódik, hogy az alkalmazottak, a befektetők és az ügyfelek egyre inkább arra késztetik Amerika legnagyobb vállalatait, hogy állást foglaljanak olyan társadalmi kérdésekben, mint az LMBTQ jogok, a faji egyenlőség és az abortusz.

Az Exxon próbál semleges maradni.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább