Külföld Sport

Az év női sportolója lett az első transz olimpikon

olvasási idő:55 másodperc

Az év női sportolója lett az első transz olimpikon

Ismét előkerült az ausztrál Laurel Hubbard, aki egyébként sportteljesítményét tekintve férfiként még a nők közt is középszerű, azonban arról híres, hogy ő volt az első transz olimpikon. Ezúttal az év női sportolójának választották az új-zélandi Otago egyetemen.

A díjat 1908 óta adják minden évben az Otago egyetem diákjai közül a legjobb sportteljesítményt nyújtó nőnek. Azonban Hubbardnek itt sikerült történelmet írni, hiszen ő az első, akinél nem számított az, hogy egyébként férfi.

Michaela Waite-Harvey, az egyetem elnöke így nyilatkozott arról, hogy miért egy biológiáját tekintve férfi kapta a díjat:

Senki mást nem találhatnánk méltóbbnak az év női sportolója díjra, mint Laurel Hubbardot, aki hihetetlen jól képviselte a Tokióban rendezett Olimpián Otagót és Új-Zélandot.

Az a „hihetetlen jó szereplés” (férfiként a nők között) valami olyasmit takar a gyakorlatban, hogy saját súlycsoportjában egy érvényes gyakorlatot sem tudott bemutatni.

Ilyenkor hol vannak a feministák, hogy kiálljanak a nők jogaiért? Vagy itt valójában nem arról van szó, hogy egy férfiak között sikertelen valaki LMBTQ színekben az orruk elől viszi el a női díjakat

Forrás: 888.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább