Külföld

Az Európai Parlement irodáiban razziázott a belga rendőrség

A belga rendőrség kedden házkutatást tartott annak a két európai parlamenti képviselőnek az irodjában, akiket a Katarból érkező csúszópénzek elfogadásával vádolnak – írja a Politico szemtanúkra és a belga ügyészségre hivatkozva.

Dél körül több rendőr is megjelent Andrea Cozzolino olasz és Marc Tarabella belga képviselő irodájában a parlament Altiero Spinelli épületének 15. emeletén.

A hatóságok mindkét képviselőt azzal vádolják, hogy kapcsolatban állhatnak azzal a korrupciós hálózattal, amik Katarhoz és Marokkóhoz kapcsolódnak.

 

Andrea Cozzolino és Marc Tarabella mentelmi jogát már február 2-án felfüggesztette az Európai Parlament.

Bár Tarabella a február és május közötti időszakot börtönben, illetve házi őrizetben töltötte, nemrég újrakezdte a képviselői munkáját. Egyébként a letartóztatásuk után mindkét képviselőt kizárták a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségéből.

A korrupciós ügy miatt tavaly decemberben szintén őrizetbe vették Eva Kailit, az Európai Parlament egyik szocialista alelnökét. Őt idén áprilisban engedték ki a fogságól.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább