Külföld

Az Európai Bizottság további 1,5 milliárd eurót folyósított Zelenszkijéknek

Az Európai Bizottság szerdán újabb 1,5 milliárd euró támogatást folyósított Ukrajnának a 18 milliárd eurós makroszintű pénzügyi segélycsomag további részleteként – közölték.

A támogatással az Európai Unió arra törekszik, hogy stabil, kiszámítható pénzügyi segítséget adjon a kijevi rezsimnek az azonnali finanszírozási szükségleteinek fedezésére.

A szerdai kifizetéssel együtt a „demokrácia éllovasának” számító Ukrajna idén eddig 16,5 milliárd eurót kapott.

A pénzből biztos jut Zelenszkij feleségének is, aki szeret dollármilliókért vásárolni ékszereket.

A hitel formájában nyújtott támogatás célja, hogy segítsenek Ukrajnának a bérek és nyugdíjak kifizetésében, valamint az alapvető közszolgáltatások, például a kórházak, iskolák és az áttelepített emberek lakhatásának fenntartásában.

A szerdai kifizetésre azt követően kerül sor, hogy a bizottság „megállapította”: Ukrajna továbbra is kielégítő haladást ért el a megállapodásban foglalt szakpolitikai feltételek végrehajtása terén, és teljesítette a jelentéstételi követelményeket, amelyek célja a pénzeszközök átlátható és hatékony felhasználásának biztosítása.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább