Külföld

Az észt védelmi miniszter kijelentette, hogy NATO katonák vannak Ukrajnában

Hanno Pevkur észt védelmi miniszter kijelentette, hogy a NATO katonái nem fognak harcolni Ukrajnában, de kiképzési feladatokat végezhetnek – az Unian.

Elmondása szerint a szövetség minden tagállamának van már katonai személyzete Ukrajnában, mégpedig katonai attasék és olyanok, akik nem állandó jelleggel vannak ott.

Pevkur emellett reagált Emmanuel Macron francia elnök legutóbbi kijelentéseire is, amelyek a csapatok esetleges Ukrajnába küldésére vonatkoztak. A miniszter hangsúlyozta, hogy a francia vezető a kiképzés területére utalt.

„Ukrán katonákat képezünk ki az egyesült királyságban, 1500 ukrán már kiképzésben részesült Észtországban és még több Lengyelországban. A kérdés az: megtehetnénk-e ugyanezt ukrajnában, hogy felgyorsítsuk a kiképzési folyamatot, hiszen minden határátkelés időbe telik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy európai katonák fognak harcolni az ukrajnai lövészárkokban” – magyarázta.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább