Külföld

Az észt kormányfő is csapatokat akar küldeni Ukrajnába

Kaja Kallas észt miniszterelnök elutasította, hogy garanciákat nyújtson a parlamentnek arra, hogy nem küldi Észtország szárazföldi erőit Ukrajnába.

Csak Észtország és Litvánia mutatott lelkesedést a katonák Ukrajnába küldésének gondolata iránt, miután Emmanuel Macron francia elnök február végén úgy érvelt, hogy minden lehetőséget meg kell fontolni Oroszország legyőzésére.

A szerdai kérdések órájában néhány képviselő arra kérte Kallast, hogy garantálja, hogy az észt védelmi erőket nem fogják Ukrajnába vezényelni.

“Nem teszek ilyen ígéreteket, mert a körülmények változhatnak” – válaszolta.

“Az önök értelmezése szerint úgy tűnik, hogy a beavatkozás bármit meghatározhat. Az Ukrajnának nyújtott katonai segítségünket Oroszország is tekinthetné beavatkozásnak”.Mi itt egyértelműen választottunk egy oldalt, és ez az oldal Ukrajna, mert Oroszország közvetlen fenyegetést jelent számunkra” – tette hozzá Kallas.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább