Külföld

Az észt kormány az ott élő oroszoktól erőszakkal elkobozza a fegyvereket

Az Észtországban élő orosz állampolgárok lőfegyvereit a rendőrség erőszakkal elkobozza, ha az új törvény értelmében nem hajlandóak önként átadni azokat.

A kormány véglegesítette a törvényjavaslat részleteit, és a törvényhozás elé kerül, majd várhatóan megszavazzák a törvényt. A fegyverelkobzási intézkedés a kelet-európai országban élő fehéroroszokra is vonatkozik majd.

Arra a kérdésre, hogy számít-e a fegyvertulajdonosok engedelmességére, Kaja Kallas észt miniszterelnök azt mondta, hogy „nehéz megítélni”.

„Mindenesetre ezt a törvénytervezetet még a jelenlegi kormány idején elküldjük a Riigikogu (az Észt Köztársaság törvényhozó testülete) elé. Erről már megállapodtunk, és határidőt is szabtunk. Mindenképpen időt fogunk adni az embereknek, hogy önként adják át a fegyvereiket, és a határidő lejárta után a rendőrségen lesz a sor.” – tette hozzá.

Összesen csak 629 regisztrált fegyvertulajdonosnak kell leadnia lőfegyverét.

A történelem azt mutatja, hogy általában nem szokott túl jól végződni azoknak a kisebbségi csoportoknak a sorsa, amelyek a kormány megbízásából lemondanak az önvédelemhez való jogukról.

Észtország biztonsága tényleg annyira gyenge volna, hogy egy olyan orosz és fehérorosz kisebbség belföldi lázadásától tart, akik egyáltalán nem érdekeltek az ilyen típusú lázadásokban?

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább