Belföld

Az Erste Bank bevezette a „transzbankkártyát”

A Háttér Társaság arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy az Erste Bank egy újítást vezetett be, külön a transzneműeknek.

A baloldali, LMBTQ Háttér Társaság nagyon örül ennek…eljött a világbéke ettől a bankkártyától.

Ezt írták:

„Magyarországon a jogi tranzíció teljes eltörlése fokozottan nehéz helyzetbe kényszeríti azon transznemű társainkat, akik a törvény hatályba lépése előtt nem tudtak jogilag nemet és nevet változtatni: diszkriminációnak és veszélynek vannak kitéve azáltal, hogy kényszerűen elő kell bújniuk, valahányszor fel kell mutatniuk a igazolványaikat, melyen egy, az identitásuktól eltérő nem vagy név szerepel.

Örömmel tudatjuk veletek, hogy ettől a hónaptól kezdve az ország összes Erste bankfiókjában igényelhető olyan bankkártya, melyen az ügyfél a választott nevét tüntetheti fel, amennyiben az szerepel az anyakönyvezhető nevek listáján. Ez az új szolgáltatás segítheti transznemű társainkat is mindennapi pénzügyek intézésekor!

Amennyiben érintett vagy, és szeretnél ilyen bankkártyát, a pontos technikai részletekért keresd bátran az Erste bármely bankfiókját!”

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább