Belföld

Az ATV műsorvezetője szerint kiskorúak képeit nézegetni nem pedofil bűncselekmény

A csatorna elhatárolódott tőle, és fegyelmi eljárást indított ellene.

Újabb botrány rázta meg az ATV-t, miután az egyik műsorvezetőjük botrányos kijelentést tett a Szigorlat című műsor legutóbbi adásában. A vitaműsor vendége Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke volt. Már a beszélgetés elején szóba került a pedofília témája, a beszélgetés pedig a Kaleta-botrányra terelődött.

Az egyik műsorvezető, Somos András ekkor azt kérdezte Márki-Zaytól, hogy „tudna arra példát mondani, hogy hány pedofilt engedtek szabadon?”. Márki-Zay Péter erre úgy válaszolt, hogy ő „a Kaletán háborodott fel a legjobban”. Somos ekkor pedig így folytatta:

de ő nem volt pedofil”.

Márki-Zay visszakérdezett, hogy „miért nem volt pedofil?”, amire Somos azt felelte, hogy „azért, mert olyan képeket nézegetett, amelyeken kiskorúak szerepelnek, ez nem pedofil bűncselekmény”. 

műsorban elhangzottakkal kapcsolatban a Telex megkeresésére a csatorna azt közölte:  „Az ATV elhatárolódik Somos András kijelentésétől és szankcionálni fogja azt. Súlyos hibának tartjuk, ezért fegyelmi eljárás indul Somos András ellen. A műsorvezető arról tájékoztatta a szakmai vezetést, hogy hibásan jogászkodott, és arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a gyermekpornógráfia miatt történő elítélés jogilag nem azonos a pedofil bűncselekménnyel. Az ATV ezzel nem ért egyet, és nem is tud azonosulni azzal.”

Somos András később azzal védekezett a közösségi oldalán, hogy „rosszul fogalmazott” a Kaleta-ügy kapcsán. Azt írta:

„Tudom, hogy a köznyelv a tiltott pornográf felvételek tartását pedofilbűncselekménynek tartja, és – teljesen feleslegesen – vitatható jogászi véleményként azt állítottam egy kérdésben, hogy ami történt, nem pedofil bűncselekmény. Elítélem a kiskorúakról készített szexuális tartalmú felvételeket, azok tárolását. Mindenkitől elnézést kérek, hogy a szándékomtól és meggyőződésemtől eltérő értelmezésre juthatott a tisztelt néző” – fogalmazott.

Forrás: Mandiner,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább