A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ezután nem sokkal közleményt adott ki és zéró toleranciát ígért az elkövetőkkel szemben.

A szerdai, varsói vb-selejtező után is akadt olyan eset, amit az angolok nehezményeztek, és emiatt megint a nemzetközi szövetséghez fordultak. Az 1-1-re végződött lengyelországi találkozó első félidejének végén Kamil Glik és Kyle Walker került összetűzésbe egy lengyel szabadrúgás megítélését követően.

Volt egy kis lökdösődés, semmi más. Próbáltam előbb bocsánatot kérni, majd kezet fogni Walkerrel, de ő ezt nem fogadta el. Aztán volt köztünk némi szóváltás

– magyarázta a TVP Sportnak a mérkőzés után Glik.

Az angolok szerint azonban a szóváltás közben az olasz Benevento 33 éves védője egyrészt torkon csípte a Manchester City játékosát, ráadásul a bekk állítólag rasszista megnyilvánulást is tett.

EMIATT VISZONT AZ ANGOL SZÖVETSÉG FELJELENTÉST TETT A FIFA-NÁL, A VILÁGTESTÜLET PEDIG MÁR VIZSGÁLATOT IS INDÍTOTT GLIK ELLEN.

A lengyelek eközben egyértelműen cáfolják, hogy bármiféle rasszista indíttatású sértés elhangzott volna.

– Az angol szövetség már a félidőben panaszt tett a FIFA-nál, amely vizsgálatot indított – mondta Jakub Kwiatkowski, a lengyelek csapatmenedzsere az esetről. – De 100 százalékig biztos vagyok benne, hogy a játékosunk nem volt rasszista, ez egyértelmű. Ismerem a futballistáinkat és egyikük sem ilyen – tette hozzá.

Az ominózus jelenet videón: