Belföld

Az Alkotmányvédelmi Hivatal elé került Szijjártó Péter és a 444 csörtéjének ügye

Jogi következményekkel járhat a Külügyminisztériumtól kiszivárogtatott jelentés.

Nemzetbiztonsági kockázat miatt érkezett feljelentés az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz, miután a 444-hez kiszivárogtatták a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatójának, Szabó Hedvig altábornagynak a levelét – értesült a Magyar Nemzet. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István bejelentésében úgy fogalmaz, érdemes megfontolni vizsgálat lefolytatását, hogy kiderüljön, milyen módon került a sajtóhoz az altábornagy levele.

A jelentés tartalmának nyilvánosságra hozása magyar nemzeti érdekeket, valamint nemzetbiztonsági érdekeket sérthet

– húzta alá.

Emlékeztetett, a 444 birtokában van egy másik olyan dokumentum, mely szintén sértheti Magyarország biztonságát, mégpedig egy olyan terv, melyben a Külügyminisztérium biztonsági rendszerének biztonságosabbá tételéről írnak.

– Felmerülhet annak a lehetősége, hogy az üggyel kapcsolatban ismeretlen személy tiltott tevékenységet folytatott, jogosulatlanul férhetett hozzá adatokhoz, illetve minősített adatokkal élhetett vissza – vélekedett a bejelentő.

Forrás: Magyar Nemzet,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább