Külföld

Az afrikai fiatalok fele akar nyugati országokba vándorolni

Egy dél-afrikai befektetőcég által finanszírozott kutatás szerint az afrikai fiatalok több mint fele szeretne Európába vagy Észak-Amerikába vándorolni – olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség cikkében.
Egy több mint 4500, 18–24 éves afrikai fiatalok körében végzett új felmérés szerint 52 százalékuk fontolóra veszi az Európába vagy Észak-Amerikába való kivándorlást a következő néhány évben. Az indokok között a gazdasági nehézségeket és az oktatási lehetőségek hiányát nevezték meg a legfőbb oknak.

Afrika gyorsan növekvő népességében 360 millió 15 és 30 év közötti ember él. Ez a szám nagyobb, mint az Egyesült Államok 320 milliós lakossága. Ha ezen csoportnak csupán a fele akar kivándorolni, az is azt jelenti, hogy akár a közeljövőben 180 millió ember kelhet útnak a jobb élet reményében.

A jelentés megjegyezte, hogy a nyugati befektetők profitálhatnának és a migrációs nyomást is csökkentenék, ha afrikaiakat alkalmaznának, hogy amerikai gyártmányú termékeket és szolgáltatásokat értékesítsenek a kontinensen.

A világnak fel kell ébrednie és be kell fektetnie Afrikába, hogy a fiatal afrikaiak ne érezzék úgy, hogy külföldre kell költözniük, hogy álmaikat hazájuk rovására valósítsák meg. Ez nagyobb dolog, mint az agyelszívás! Az emberek ezen csoportja, a 18–24 éves afrikaiak azt mondják, hogy ‘javítani fogunk az életünkön, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy fel kell állnunk, el kell mennünk és máshol kell élünk – véli a felmérés mögött álló Ivor Ichikowitz kutató

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább