Külföld

Ausztrál pofont kaphat a Facebook és a Google

Ragadós példa lehet ez…

A Google feladja az ausztrál piacot, ha életbe lép az új törvény a hírlapokkal való kapcsolatáról. Nem tudta lebeszélni Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője az ausztrál kormányt arról, hogy bevezesse a médiapiacot szabályozó kódexet- jelentek meg a hírek.

Ez az a készülő szabályozás, ami rákényszerítené a Google-t és a Facebook-ot, hogy fizessen a helyi sajtóorgánumokból átvett hírtartalmakért. Konkrétan, az ausztrál kormány egy törvényt vezet be , hogy a technológiai óriásoknak fizetniük kell a keresésekben megjelenő vagy a platformjaikon megosztott hírekért. Minden egyes hírszolgáltatóval kereskedelmi megállapodást kéne kötniük.

A Google jelezte, ha elfogadják a törvényt, lelépnek az ausztrál piacról, ahogy leléptek Kínából is. Az ausztrál miniszterelnök szerint ez fenyegetés, és nem reagálnak rá. A törvény bevezetését a Trump kormányzat lassította. (A végén még visszasírják Trumpot.)

Az EU-ban is egyre többen gondolják azt, hogy a nagy tech cégeknek fizetnie kellene, egy ellentmondásos törvényre hivatkozva. Franciaországban hasonló lépések történtek, light változatban.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább