Külföld

Atombombát akarnak az ukránok

2022 óta drasztikusan megváltozott az ukrán nép hozzáállása a kérdéshez.

Az ukránok többsége támogatja, hogy visszaállítsák az ország nukleáris csapásmérési képességeit – derült ki egy friss közvélemény-kutatásból, melyet a zn.ua ukrán portál idézett.

A felmérés szerint a válaszadók 54,4 százaléka vélekedett úgy, hogy csak nukleáris fegyverrel lehetne garantálni az ország biztonságát.

A Magyar Nemzet által szemlézett cikk több érdekességre is rámutatott, például arra, hogy a legmagasabb arányban, majd kétharmadnyian a déli országrészben, a legkevesebben, 47,1 százaléknyian a középső területeken támogatták a nukleáris fegyverkezést. A háború által leginkább érintett keleti régióban 50,9 százalékos, míg a frontvonaltól legtávolabbi nyugati határnál 62 százaléknyian sorakoztak fel az ötlet mögé.

A felmérést bemutató szakértő arról is beszámolt, hogy a 2022-ben kezdődő invázió óta gyökeresen megváltozott az emberek véleménye ebben a kérdésben.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább