Kiemelt Külföld

Átnevezik a Greene King kocsmákat, mert rasszisták

Anglia legnagyobb kocsma hálózatát is elérte a megfelelési kényszer…

Greene King sörgyártó cég megváltoztatta három The Black Boy (A fekete srác), és egy másik The Black Head (A fekete fej) nevű kocsmájának a nevét – írja az Erdély.ma. Wayne Shurvinton ügyvezető igazgató szerint a nevek “rasszista töltetűek”. Dr. Halima Begum, a The Runnymede Trust munkatársa üdvözölte a hírt, mondván, hogy a nevek folyamatosan emlékeztettek az “elnyomás történetére”.

A Black Boy kocsmák – a suffolki Bury St Edmunds-ban és Sudbury-ben, valamint a Berkshire-i Shinfield-ben – a Black’s Head mellett a derbyshire-i Wirksworth-ben új neveket kaptak, de Greene King szerint egy kis időbe telik, mire a táblák elkészülnek.

Az Egyesült Királyságban körülbelül 70 “The Black Boy” nevű kocsma működik, és továbbra sincs konszenzus arról, hogy a név honnan származik. (Ez részben a bányaiparhoz köthető, valamint II. Károly király beceneve is egyben.)

Shurvinton úr szerint “a homályos eredet ellenére” volt egy nézet, amely szerint a nevek “rasszizmushoz kapcsolódnak”, ezért tudtuk, hogy meg kell tennünk ezt a lépést, ha folytatni akarjuk az utunkat, hogy valóban antirasszista vállalattá váljunk.

A Black Boy in Shinfield egyike annak a négy kocsmának, amely új nevet kapott. A Bury St Edmunds-i kocsmát ma már “Nyugati kapunak” hívják. A sudburyi kocsmát átnevezték “Lady Lady”-re.
A shinfieldi kocsmát “The Shinfield Arms-nak” hívják. A derbyshire-i kocsma nevét The Quarryman-ra módosították.

Tavaly egyébként a kocsmalánc bocsánatot kért a rabszolgakereskedelemhez fűződő történelmi kapcsolatai miatt . Az alapító Benjamin Greene ugyanis ültetvényes volt, és fekete rabszolgák is dolgoztak neki.

Greene King elmondta, hogy a munkatársakkal folytatott konzultációt követően a fekete, az ázsiai és a kisebbségi etnikai (BAME) közösségeket fognak támogatni, ahogyan tették ezt ez idáig.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább