Belföld

Átlátható és igazságos adósságbehajtást követel a Mi Hazánk

Az adósságbehajtás rendszerének tisztességessé és átláthatóvá tételét követelte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa – adta hírül az MTI.

Arról beszélt: a kibocsátott fizetési meghagyások 97 százalékát jogi személyek jegyzik, ezek között bizonyosan magas a követeléskezelő társaságok aránya, amelyeknek tevékenységét pártja hosszabb ideje újraszabályozná.
Szorgalmazta, hogy tegyék ismét nonprofittá a végrehajtások rendszerét, valamint azt, hogy hozzanak létre olyan adatbázist, amelyből – például az ügyfélkapun keresztül – mindenki értesülhet tartozásáról.

Fiszter Zsuzsanna szerint így elejét lehetne venni például, hogy a követeléskezelők „altassák” az ügyeket, ami miatt a tartozás jelentős mértékben megugorhat.

Ideje lenne feleszmélni, és véget vetni ennek a kizsákmányolásnak, amiben az egész rendszer remekül nyerészkedik a magyar emberek nyomorán – mondta a politikus, jelezve, hogy pártja törvénymódosítást kezdeményez az ügyben.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább