Sport

Aranyérmet nyertek tekvandóban a fantasztikus Márton ikrek Hollandiában

MAGYAR JUNIOR ÉRMEK TEKVONDÓBAN
A HOLLANDIAI DUTCH OPENEN

Az egyformaság jegyében tették magas szinten a dolgukat a tekvondós Márton ikrek, Luana és Viviana a hollandok nyílt nemzetközi versenyén, Eindhovenben a hétvégén: mindketten három-három győzelemmel, ugyanolyan csúcsszintű produkcióval zártak aranyérmesként küzdelmi kategóriájukban.

Negyvennyolcadik alkalommal rendezték meg patinás tornájukat a holland tekvondósport irányítói a víkenden, s a Dutch Openen – ahogyan az az angol nyelvű nemzetközi versenynaptárban szerepel – a vasárnap a mi szempontunkból a junioroknál magyar nappá lényegült át, hiszen a Madridban élő, és zsenge koruk dacára már felettébb veretes sportági múltú Márton lányok súlycsoportjukban mindenkit félresöpörve végeztek az élen.

A diadal ezúttal Luanának lehetett igazán fontos, legfőképpen a renoméjavítás miatt: míg legutóbbi fellépésükön, a szeptember közepi, Lengyel Openen nővére, Viviana hozta a mondhatni szokásos első helyezést, ő váratlanul már a nyitómeccsén kikapott és kiesett. Hollandiában aztán testvéréhez hasonlatosan csupa nyertes meccset produkált.

A Márton-aranyak mellett egy bronzérem is jutott a magyar csapatnak, méghozzá Vince Máté révén a juniorok 51 kg-os küzdelmi kategóriájában.

Forrás: utanpotlassport.hu, Magyar Sikerek Facebook  Fotó: wtftaekwondo.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább