Belföld Külföld

Aranyérmet nyert egy magyar sajt a világ leghíresebb sajtversenyén

Aranyérmet nyert egy magyar sajt a világ leghíresebb sajtversenyén

Ötödik alkalommal rendezték meg a Mondial du Fromage-t a franciaországi Tours városában.

A mintegy negyvennyolc országból érkező, csaknem kétszáz kiállító összesen 952 sajtot nevezett, ezekből pedig 153 kapott érmet. Az esemény keretében tartották a “sajtok Bocuse D’Or”-ját is, melyen tizenegy versenyző készített nézők előtt sajttálakat, sajtos ételeket.

Vászolyi Sajtmanufaktúra a 2019-es Nemzetek Sajtja verseny győzteseként érdemelte ki a Mondial du Fromage-on való indulást, és a legnagyobb szakmai elismeréssel térhet haza:

egyedüli magyar márkaként kapott aranyérmet a francia zsűritől, vagyis a Balaton sajt újabb nívós szakmai méltatásban részesült.

A Balaton egy tehéntejből készült félkemény sajt. A gurigákat az érlelés első két hetében naponta, kéthónapos koráig kétnaponta, aztán hetente kétszer kézzel forgatják az érlelőben, és sós savóval mossák a kérgét.

2015 óta három  alkalommal lett aranyérmes a Magyar Sajtmustrán, a legújabb nemzetközi díjat M. Roland Barthelemy, (Président de la Guilde Internationale des Fromagers) adta át.

(Fotók: Antonio Photography)

Forrás: roadster.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább