Külföld

Apuka: “ha lányom közelébe drag queen kerül az iskolában, sok holttest lesz”

Egy vermonti lakos börtönbüntetést kaphat, miután megfenyegetett egy helyi iskolát, ha lánya közelébe transznemű személy vagy drag queen (nőnek öltözött férfi) kerül az iskolájában.

A 36 éves Shane Gobeil,  amikor az iskola két diákjával beszélgetett egy New Hampshire-i üzletben, azzal fenyegetőzött, hogy „felbukkan és megöl valakit”, mely kijelentését később a rendőrségen is elmondott.

“Az iskola rossz irányba változik” – mondta Gobeil. “Mielőtt észrevennéd, lesz egy drag queen show, és tudod mit, valószínűleg ekkor megjelenek és megölök valakit. Sok holttest lesz.”

“Megértetted?” – kérdezte a férfi. “Ha valaha is megteszitek ezt a Canaan-nal  (az iskola neve),  a lányom is abba az iskolába jár, készüljetek fel Isten haragjára.”

A fenyegetést az üzlet alkalmazottja jelentette az üzletvezetőnek, aki pedig a vermonti rendőrségének, és továbbította a beszélgetésről készült felvételeket.

“Ne fenyegetésnek vegyétek  amit mondtam, hanem ígéretnek” – mondta Gobeil a Vermont Állami Rendőrség tisztjeinek kihallgatása során.

„Ha valaha is transzneműek és drag queenek lesznek… és a lányom arcába tolják, akkor ezzel nagy problémám lesz. … Ha valaki a lányom közelébe jön egy kibaszott fasszal és kibaszott bugyiban, harisnyában, azt megölöm.”

Később zaklatással vádolták meg. Gobeil ezután a vermonti államügyész extrém veszély miatt “védelmi végzést” adott ki. Emellett biztonsági okból az iskolát két napra bezárták.

Gobeil a védelmi végzést követően hat hónapig nem vásárolhat vagy birtokolhat lőfegyvert. Amikor a rendőrök házkutatást tartottak nála, egyetlen fegyvert sem találtak, ugyanakkor Gobeil azt mondta a rendőröknek, hogy “élni kíván a lőfegyvertartáshoz való jogával”, és egy AK-47 gépkarabélyt szeretne vásárolni.

A rendőrség szerint nem ez az első alkalom, hogy veszélyt jelentett a Canaan iskolára. Pár hónapja az iskola területén diákokat, szülőket és a személyzetet fenyegette maszkhasználat miatt. Ezért kitiltották az iskola területéről.

Gobeil a tárgyalásáig szabadlábra került, amelyet augusztusra tűztek ki. Akár egy év börtönbüntetést is kaphat.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább