Külföld

„Apu megváltoztatta a világot”–életrajzi film készül George Floydról

A Radar Pictures, a 8 Queens Film & Media Productions és a Night Fox Entertainment egy George Floyd-életrajzi filmet készít „Daddy Changed the World”.

Az elhunyt bűnöző lánya, Gianna Floyd és édesanyja, Roxie Washington részt vesznek a film elkészítésében, és executive producerként működnek közre.

Washington egy nyilatkozatában így fogalmazott: „Izgatottan várjuk, hogy a világ megismerje az igazi, joviális és szeretetteljes George-ot, akit mi ismerünk. Ez a film emberszámba veszi őt, megtestesíti életének lényegét, és remélhetőleg újraindítja a George Floyd Justice in Policing Act (George Floyd igazságosság a rendfenntartásban törvény) elfogadására irányuló erőfeszítéseket. Itt az ideje az igazságosságnak és az egyenlőségnek mindenki számára. […] Egyetlen más gyermek sem veszítheti el az apját úgy, ahogy Gianna tette. Köszönjük mindenkinek, aki mellettünk állt és tiltakozott. George öröksége tovább fog élni ezen a filmen keresztül.”

A kreatív csapat alakulása

Gregory R. Anderson  írja a forgatókönyvet a filmhez, amely annak a férfinak az életét mutatja be, akinek 2020-as halála globális, erőszakos események láncolatát indította el a Black live matter szervezet képében. A filmhez még keresik a rendezőt.

„George Floyd meggyilkolása tragikus, szégyenletes pillanat volt nemzetünk történelmében” – nyilatkozta a Night Fox a film kapcsán kiadott közleményében – „A története, bár fájdalmas, megérdemli, hogy elmeséljük, és hálásak vagyunk, hogy részesei lehetünk ennek.”

Dr. Kaeita Rankina Radar Pictures producere hozzátette: „Elkötelezett vagyok, hogy platformomat és tehetségemet arra használjam, hogy pozitív hatást gyakoroljak a világra. George Floyd történetének elmesélésével és a marginalizált közösségek által tapasztalt igazságtalanságok megvilágításával remélem, hogy változást inspirálhatok és jobb jövőt teremthetek az eljövendő generációk számára.[…].”

A tragédia, ami elmesélni készülnek

A 46 éves Floyd 2020. május 25-én halt meg, miután a minneapolisi rendőr, Derek Chauvin lefogta, miközben Floyd meg volt bilincselve. Floydot azután tartóztatták le, hogy egy boltban hamis 20 dolláros bankjegyet akart használni.

Miközben fuldoklott, Floyd többször is azt kiáltotta: „Nem kapok levegőt”, ami a Black live matter erőszakos mozgalom szlogenjévé vált. 2021-ben Chauvint bíróság elé állították, harmadfokon és másodfokon emberölésért elítélték. A következő évben Chauvint több mint 20 év börtönbüntetésre ítélték Floyd alkotmányos jogaitól való megfosztásáért.  Egy szövetségi esküdtszék három másik minneapolisi rendőrtisztet is elítélt ugyanezen polgári jogok megsértéséért. Floyd, nyolcszor ült börtönben és a vérében nagy mennyiségű kábítószer volt kimutatható.

A film iránya

Az életrajzi film nyilvánvalóan pozitív hősként fogja ábrázolni Floydot, aki a liberális propaganda szerint megváltoztatta a világot. A sajtóközlemény szerint nem egy hagyományos életrajzi film lesz, sokkal inkább egy „zord dráma egy emberről és közösségéről, aki a történelem reflektorfényébe került.”

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább