Belföld Kiemelt

Antifa-ügyben csapott össze Jámbor András és Kocsis Máté

Békétlenséget szító, külföldről támogatott, tőről metszett kommunistának nevezték a Párbeszéd politikusát.

Jámbor András indulatos parlamenti felszólalásában a Szikra Mozgalom aktivistájáról beszélt, akit 14 napig tartottak a hatóságok előzetes letartóztatásban, majd kiengedték és megszüntették ellene az eljárást. A Párbeszéd politikus nehezményezte, hogy „egyetlen hír sem jelent meg a jobboldali médiában arról, hogy ártatlanul vádoltak meg egy embert”. Jámbor András úgy véli, hogy bocsánatot kell kérni az aktivistától.

A Szikra Mozgalom vezetőjének parlamenti felszólalására Rétvári Bence válaszolt, aki szerint Jámbor és társai az antifa mozgalmat megpróbálják szalonképessé tenni, azt akarják megmutatni, hogy ez egy vállalható mozgalom, holott ez nem így van.

Nem kellene a képviselőnek bocsánatkérést követelni”

– szögezte le az államtitkár, aki szerint utcai erőszakot követett el az antifa mozgalom, semmi keresnivalója sincs Magyarországon, Jámbor András mégis mentegeti.

Elfogadhatatlan, hogy szélsőbaloldaliak a magyar utcákon megtámadjanak embereket, és a képviselőnek is el kellene utasítania az erőszakot”

– zárta. A későbbiekben személyes érintettség okán kért szót Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, aki Jámbor András napirend előtti felszólalására reagálva az ellenzéki képviselőt egy

„Magyarország felforgatásán dolgozó, békétlenséget szító, külföldről támogatott, tőről metszett kommunistának”

nevezte.

(Mandiner)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább