Külföld

Angol munkáspárti képviselő: A konzervatívok homofóbok, rasszisták és nőgyűlölők

A munkáspárti Angela Rayner nem volt hajlandó bocsánatot kérni azért, mert pártja éves konferenciáján „homofób söpredéknek” nevezte a konzervatív torykat.

Angela Rayner, a Munkáspárt frakcióvezető-helyettese egy szombat esti konferencián azt mondta:

„Nem lehetünk rosszabbak, mint egy rakás homofób, rasszista, nőgyűlölő, abszolút aljas… banánköztársasági undorító… szemétláda” – utalva a Konzervatív Párt képviselőire.

A Konzervatív Párt tagjai dühösen fogadták megjegyzéseit, és néhányan felszólították, hogy kérjen bocsánatot, amiért a torykat söpredéknek nevezte.

A Sky Newsnak vasárnap nyilatkozva Rayner elmondta, hogy a söpredék szóval kifejezetten Boris Johnsonra és miniszteri csapatára utalt.

A továbbiakban megvédte a söpredék szó használatát, és „utcai nyelvezetnek” nevezte, mondván, ezt a kifejezést gyakran használják az északi, munkásosztály által lakott városokban.

Angela Rayner csak akkor kér bocsánatot, ha Boris Johnson visszavonja a homofób megjegyzéseit.

Hozzátette: „Ha a miniszterelnök bocsánatot kér, és visszavonja a homofób, rasszista és nőgyűlölő megjegyzéseit, akkor bocsánatot fogok kérni, amiért aljasnak neveztem őt.”

Johnson azonban már több interjúban elmondta, hogy senkit nem akart megsérteni a szavaival, és irományai csak a rossz értelmezés miatt tűnnek kirkesztőnek.

A felvilágosult munkáspárti képviselő mégsem akarja visszavonni sértő megjegyzéseit, sőt büszkén vállalja azokat.

Forrás: 888.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább