Külföld

Anglia: A katolikus egyház kiközösített egy iskolát a Pride és a BLM zászlók kitűzése miatt

A helyi püspök kirúgott egy középiskolát a katolikus egyházból, miután elutasította a Pride és Black Lives Matter zászlók eltávolítására vonatkozó utasítást…

A massachusettsi Worcesterben található Nativity School of Worcester iskolát kiátkozta Robert J. McManus püspök, aki szerint a zászlók nem illeszkednek a katolikus értékekhez.

A magániskola nem kap több támogatást az egyháztól, így fellebbeznek a döntés ellen – nyilatkozták a téma iránt érzékeny CNN-nek.

A kiközösítést követően az iskola nem tarthat katolikus misét sem az iskolában, sem a worcesteri egyházmegye egyetlen templomában sem. A tanév után már nem nevezheti magát katolikusnak, és nem tarthat az egyházzal kapcsolatos adománygyűjtéseket sem.

Egy nyilatkozatban McManus azt mondta: “Nyílt levélben nyilvánosan kijelentettem … hogy “ezek a szimbólumok (zászlók) konkrét programokat vagy ideológiákat testesítenek meg, amelyek  ellentmondanak a katolikus társadalmi és erkölcsi tanításnak.”

“Álláspontom szerint a ‘Gay Pride’ zászló a melegházasság és az LMBTQ+ életmód aktív támogatását képviseli”.

“A katolikus egyház azt tanítja, hogy minden élet szent, a minden életnek része a fekete életek is, ezért az egyház természetesen  kiáll a ‘Black lives matter’ kifejezés mögött – mondta.

Szerinte ugyanakkor a Black Lives Matter mozgalom  megváltoztatta “Black lives matter” kifejezést, és “olyan eszméket hirdetnek e név alatt, amely  ellentmond a katolikus társadalmi tanításoknak ( a család fontosságáról és szerepéről), és a család szerkezetének megbontására törekszik, ami egyértelműen ellentétes a katolikus egyház tanításával”.

A Nativity School of Worcester elnöke, Thomas McKenney  az iskola kiközösítéséről szóló döntésére reagálva azt mondta: “Multikulturális iskolaként a zászlók minden ember befogadását és tiszteletét képviselik.

“Ezek a zászlók egyszerűen azt fejezik ki, hogy a Nativityben mindenki szívesen látott vendég, és a befogadásnak ez az értéke a katolikus tanításban gyökerezik”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább