Kiemelt Külföld

Anglia: a bevándorlók előnyt élveztek az oltakozásnál

olvasási idő:1 perc, 44 másodperc

Túl sok rizst és tésztát szolgálnak fel nekik…

A négycsillagos Crowne Plaza Hotel egy szép kertre néz London külvárosában. Itt lakik most a 20 éves szudáni Abdul aki azt mondja, elégedett az új életével Nagy-Britanniában.

Büszkén mesélte: “Tegnap kaptam az oltást a szállodában, ami megakadályozza, hogy elkapjam Covidot. Itt  400 migráns él, és majdnem mindenki megkapta az oltást. Senkit sem ismerek, aki visszautasította volna.” Karján mutatta az injekció helyét, és tört angollal hozzátette: “Fontos, hogy ne kapjuk el a vírust és ne betegedjünk meg.

Abdul, aki hét hónappal ezelőtt érkezett az Egyesült Királyságba, nincs tudatában annak, hogy a nála idősebb vagy a veszélyeztetett csoportokhoz tartozó britek ezrei hetek óta hiába várják a védőoltást. Nincs tisztában  azzal, hogy akár vád alá is helyezhetik, mert a prioritási listán megelőzött másokat.

A szállodán kívül a Daily Mail tíz másik szudáni és eritreai migránssal beszélgetett, akik szintén részt vettek a héten a „tömeges oltási akcióban”. Köztük volt két szudáni barát, egy 27 és egy 35 éves. A fiatalabb férfi azt mondta, örül, hogy felajánlották nekik, hogy az oltást az életkoruktól függetlenül megkaphatják.

Nem kellett fizetnünk. Azt mondták, csak álljunk érte sorba szállodában. Egyikünk sem akarja elkapni a koronavírust. Hozzátette: „Ez volt az első oltás, és nem tudom, melyik cég készítette. ”

A kialakult felháborodás után a kormány szóvivője kijelentette, hogy “teljesen elfogadhatatlan“, hogy az egészséges fiatal migránsok az iránymutatásokkal ellentétben soron kívül kapják meg az oltásokat, és hogy az NHS (egészségügyi szolgálat) intézkedéseket hozott annak biztosítására, hogy ez ne forduljon elő újra.

A Crowne Plaza Hotel egyébként a Heathrow repülőtér közelében található, és egyike azon brit szállodáknak amelyek illegálisan érkező migránsokat fogadnak. Itt hetekig, vagy akár hónapokig vannak a bevándorlók, míg döntenek kérelmükről.

Az ide szállásoltak azt mondják, hogy a hálószobák „csodálatosak”, az angol reggeli pedig „nagyon jó”.

Az egyik fiatal szudáni megemlítette, hogy:  “Túl sok rizst és tésztát szolgálnak fel enni. A reggelit leszámítva szinte minden étkezés. Ez a legnagyobb panaszunk.

Egy 34 éves eritreai nő hozzátette, hét éve Európában él, és folyamatosan próbált Angliába átmenni, ahova tavaly szeptemberben érkezett, és hálás az ország által nyújtott vendéglátásért. (dailymail)

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább