Külföld

Amerikai szenátor: Nem engedhetjük meg, hogy Oroszország győzelmet arasson

A CBS televízió Face the Nation című műsorának vasárnap adott interjújában Graham azzal vádolta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy megalomániás, aki fegyveres erővel próbálja újrateremteni az Orosz Birodalmat, kezdve Ukrajnával.

Azt állította továbbá, hogy ha Moszkva megnyeri a jelenlegi konfliktust, akkor átveszi Ukrajna vagyonát, és megosztja azt Kínával.

Graham ezt a kilátást nevetségesnek nevezte, és azt javasolta, hogy jobb lenne, ha ez az „aranybánya” inkább az Egyesült Államok rendelkezésére állna.

„Ukrajnában 10-12 billió dollárnyi kritikus ásványkincsen ülnek. Ők lehetnének a leggazdagabb ország egész Európában… Ha most segítünk Ukrajnának, akkor a legjobb üzleti partnerré válhatnak, akiről valaha is álmodtunk, ezt a 10-12 billió dollárnyi kritikus ásványkincset Ukrajna és a Nyugat használhatná fel, nem pedig Putyinnak és Kínának adná” – jelentette ki Graham.

Ez egy nagyon nagy dolog, hogy Ukrajna hogyan végzi. Segítsünk nekik megnyerni egy olyan háborút, amit nem engedhetünk meg magunknak, hogy elveszítsünk. Egy aranybányán ülnek. Putyinnak 10 vagy 12 billió dollárt adni kritikus ásványkincsekben, amit majd megoszt Kínával, nevetséges.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább