Külföld

Amerikai házelnök: Izrael támogatása sürgősebb, mint Ukrajnáé

“A héten egy önálló Izrael-finanszírozási törvényjavaslatot fogunk előterjeszteni a képviselőházban” – mondta Mike Johnson vasárnap a Fox Newsnak adott interjújában.

Joe Biden elnök legutóbbi, Ukrajna megsegítésére irányuló kérése háttérbe szorul, mivel az amerikai törvényhozók ezen a héten arról szavaznak, hogy az Izrael védelmének támogatása a Hamász elleni háborúban sokkal sürgetőbb prioritás – árulta el Mike Johnson, a képviselőház újonnan megválasztott elnöke.

Johnson azt jósolta, hogy az önálló Izrael-törvényjavaslat mind a képviselőházban, mind a szenátusban erős kétpárti támogatást fog kapni.

Az új házelnök, aki eddig is szkeptikus volt a Kijevnek nyújtott támogatással kapcsolatban, egy csütörtökön megjelent Fox-interjúban azzal érvelt, hogy a Biden-kormányzat nem adott útitervet arról, hogy mit vár az Ukrajnának nyújtott masszív segélyekkel, és hogyan tervezi a konfliktus lezárását. Ezzel szemben Izrael támogatásával kapcsolatban nincsenek ilyen fenntartásai.

“Úgy gondoljuk, hogy ez sürgető és sürgős szükséglet” – mondta Johnson a vasárnapi interjúban.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább