Belföld Gazdaság

Álhírek terjednek az üzemanyagárstopról, beindult a pánik

Péntek este privát üzenetekben kezdett el terjedni az az álhír, miszerint a kormány már éjfélkor feloldja az üzemanyagok árstopját. Az emberek emiatt megrohamozták a kutakat.

Nem világos, hogy miként kezdett el terjedni az álhír. Senki sem nyilatkozta, hogy kivezetnék az árstoppot.  Ennek ellenére a híresztelés terjedni kezdett, és emiatt hosszú sorok alakultak ki péntek este a benzinkutakon. Voltak helyek, ahol elfogyott az árstopos üzemanyag, és csak a prémium termékek voltak elérhetőek.

Jelen állás szerint az árstop december 31-éig még mindenképp érvényben marad. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor a legutóbbi kormányinfón arról beszélt, hogy vannak aggasztó hírek, és csak akkor tudják fenntartani az árstopot, ha a Mol garantálni tudja, hogy az ország ellátása biztonságban van.

Minderről a Mol az RTL híradó kérdésére azt mondta: a tankerautóik folyamatosan úton vannak, minden kollégájuk az ország ellátásán dolgozik, és minden logisztikai eszközüket bevetik – írja az Index.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább