Öko

Agyon verte kutyáját: felfüggesztett börtön

Vascsővel a koponyát törte…

A Siófoki Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki dühében vascsővel olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az állat elpusztult-írja a blikk.hu.

A vád szerint a vádlott úgy tartotta az udvaron kikötve német juhász keverék kutyáját, hogy az állat közelébe tudtak menni a szintén az udvarra engedett baromfiak.

2020 augusztusában az eb megfogott egy hozzá tévedt tyúkot. Ekkor az indulatos férfi egy 68 cm-es vascsövet vett magához, majd „Megdöglesz!” felkiáltással nagy erővel ütni kezdte a kutyát. Az ütések erejétől az eb koponyája és nyakcsigolyái eltörtek úgy, hogy az elpusztult – idézi az ügyészség közleményét a blikk.

A férfi a kutya tetemét a ház kertjében elásta, azonban a siófoki rendőrök bejelentés alapján még aznap megtalálták az elhullott állatot.

Az ügyészség vádiratával egyezően a Siófoki Járásbíróság – tárgyalás mellőzésével – a férfit 10 hónap fogházbüntetésre ítélte, amely büntetés végrehajtását 2 évre felfüggesztette, továbbá a próbaidő tartamára elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét. A döntést az ügyészség tudomásul vette.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább