Külföld

Aggódik Olaszország orbanizálódása miatt Milánó polgármestere

A Milánóban élők 6-7 százaléka az LMBTQ-közösség tagja a polgármester szerint.

Az Il Giornale olasz lapban megjelent cikk hosszan foglalkozik az LMBTQ-csoportok gyermekvállalásának olaszországi megítéléséről. Milánó polgármestere, Giuseppe Sala az Európai Parlamentbe utazott, hogy tájékoztassa a zöld képviselőket az azonos nemű házaspárok gyermekeinek anyakönyvezési ügyének olaszországi helyzetéről. Úgy becsüli, hogy a városában élőknek a 6-7 százaléka az LMBTQ közösség tagja.

Salán kívül Firenze, Róma, Bologna, Nápoly, Torino és Bari balközép polgármesterei levelet küldtek, amelyben sürgős találkozót kértek Giorgia Meloni miniszterelnöktől az ügyben.

Olaszországban tilos a béranyaság, és még a baloldalon is különböző nézetek vannak, de minden másban cselekednünk kell. Európai szabályozásra van szükségünk”
– áll a levélben, amiben úgy folytatták, hogy nincs idő várni, „most vagy soha helyzetben vannak”, hiszen Ferenc pápa is nyitottabb a párbeszédre.

A baloldali városvezetők szerint az EU-nak az olasz parlamentet is köteleznie kell – mondta el Sala, ami annak a jele, hogy Elly Schlein, a Demokrata Párt elnöke garanciái nem elegendőek, és az Uniónak hatást kell gyakorolnia a Meloni-kormányra.

A milánói városvezető szerint Giorgia Meloninak tisztáznia kell, hogy Lengyelországgal és Magyarországgal kíván-e szövetséget kötni, vagy az európai szociális szellemet akarja-e elfogadni. Milánó polgármestere azt is hozzátette, hogy „aggodalommal tölti el Olaszország orbanizálódása”.
(Mandiner)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább