Külföld

Afroamerikai prédikátor: Amerikának van egy problémája, a fehérség

“Fehérek, milyen érzés problémának lenni?” – tette fel a kérdést egy afroamerikai prédikátor, miután elmondta, hogy a fehéreknek még a kinézetével is baj van.

Micsoda elme…

Dr. Chanequa Walker-Barnes teológusként, pszichológusként és prédikátorként a faji- és nemi elnyomás kutatásával foglalkozik saját bevallása szerint. Előadásában a prédikátor kifejtette, hogy mi a probléma a fehérekkel, akiknek már a létezése is gondot jelent szerinte.

Felsorolta, hogy az Amerikában elő fehér népesség mivel tartja fenn a fehér felsőbbrendűséget, aminek állítása szerint legszembetűnőbb megnyilvánulása a 2016-os választás volt, amikor is Donald Trump lett az Egyesült Államok elnöke. A választással kapcsolatban továbbá azt mondta, hogy “november 16-án kiderült, hogy Amerikának van egy problémája, mégpedig a fehérség”.

Ezen felül a professzor szerint további probléma a fehérek kinézete, a ruhák amiket hordanak, illetve hogy a márkák amiket vásárolnak, szinten a fehér felsőbbrendűséget támogatják.

Az előadás részlet végén, pedig a közönség felé fordul az előadó azzal a kérdéssel, hogy “fehér emberek, milyen érzés problémának lenni?”

Forrás: v4na

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább