Kiemelt

Afro-transznő lehet Miss Németország

Női szépségverseny neszed neked…

A 2022-es „Miss Germany” jelöltek listája 40-re csökkent.

Két transznemű ember is túlélte a kiesés utolsó körét, így ott vannak a legszebb 40 között. 

A nem bináris modell Tini Bajorországból származik, és a tudományos területen dolgozik.

Gadou pedig Hannoverből származik. Most érettségizett, és hangsúlyozza, hogy fekete transznemű nőként versenyez, és kiáll a tiszteletért.

Ez az egész iparágban tapasztalható trend folytatódik a Miss Germany versenyben is, amely egyre „sokszínűbbé válik”, és a „női lét lehetőségeinek szélesebb spektrumát” kívánja megmutatni. A fejlődést néhány évvel ezelőtt a plus size modellek növekvő  láthatósága indította el.

A Miss Germany hivatalos honlapján a jelöltek bemutatkozásában Tini (23) kiemeli, hogy a nőknek és a LMBTQ embereknek még mindig félniük kell amikor hazamennek. A tabutémák  nagyobb megértést teremthet a társadalomban. A „They” és a „Sie” névmásokat használó Tini még mesterképzésben tanul biológiát, de már aktívan foglalkozik neurobiológiai kutatásokkal.

Gadou (20) elmondja, hogy a mindennapi életben gyakran szembesül a diszkriminációval. Ezért szeretné, ha a világ meghallgatná őt és az ő helyzetében lévőket. Gadou nem csak az LMBTQ közösséggel foglalkozik, hanem mindazokkal, akik úgy érzik, hogy nem fogadják el őket. Az LMBTQ közösség olyan számára, mintha egy család lenne – mondta Gadou a „Miss Germany” szépségverseny hivatalos weboldalának.

Kedves olvasók. Nem szoktuk kommentleni a híreinket, de most…

Kezdjék el ízlelgetni a címszavakat: afro, férfiból lett nő, Németország női szépségversenyének indulója/helyezettje/győztese stb

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább