Külföld

Afrikaiak miatt két svéd városban nem állhatnak meg a vonatok

olvasási idő:1 perc, 29 másodperc

És afgánok miatt, akik bandába verődnek…

Zaklatások, arcon köpött jegyszedők és megfélemlített utasok Svédországban. A sorozatos atrocitások miatt a szolgáltató kilátásba helyezte, hogy bizonyos állomásokon járatai nem állnak majd meg – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség hivatkozva az origo.hu.

“Komoly közrendi problémák” miatt felfüggesztené a vonatforgalmat két megállóban is a svéd állami vasúttársaság. A társaság üzleti managere, Jan Kyrk úgy fogalmazott, hogy a Kumla és Hallsberg városok megállóiban tapasztalt közrendi problémák már a vonatokra is átterjedtek,
EZÉRT A VÁLLALAT VÉGSŐ SORON DÖNTHET ÚGY, HOGY NEM ENGEDI MEGÁLLNI A JÁRATOKAT EZEKBEN A MEGÁLLÓKBAN.
Hozzátette, ezt a döntést gyorsan és azonnali hatállyal bármikor meghozhatják.

A közbiztonsági kihívások miatt a társaság továbbá javasolta is ellenőreinek, hogy saját maguk és az utasaik biztonsága érdekében minden lehetséges atrocitás vagy fenyegető magatartás esetén azonnal hívják a rendőrséget és ne próbáljanak meg vitába szállni az agresszív utasokkal.

Az origo.hu idézi Karin Eldblomot a hallsbergi rendőrségtől, aki elmondta, hogy RENDSZERESEN KAPNAK BEJELENTÉSEKET, HOGY AZ UTASOKAT FENYEGETIK VAGY MEG IS TÁMADJÁK, ILLETVE TAVALY NOVEMBERBEN OLYAN ESETEKRŐL IS ÉRKEZTEK JELENTÉSEK, HOGY AZ ELKÖVETŐK ARCON KÖPTÉK A JEGYSZEDŐKET.
Ugyanakkor azt is jelezte, hogy a zaklatók pontosan tudják, hogy működik a rendőrség. Sőt ha van rendőr a vonaton, gyakran leugrálnak a kocsikról, mielőtt elkaphatnák őket.

Egy szemtanú arról is beszámolt, hogy amikor a jegy nélkül utazó migránsokat a kalauz le akarta szállítani, azok üvöltözésbe kezdtek, AZT ÁLLÍTOTTÁK, HOGY A NŐ RASSZISTA, MAJD ELKEZDTÉK RUGDOSNI, AMÍG EGY MÁSIK ELLENŐR SEGÍTSÉGÉRE NEM SIETETT.

A Kumlában élő helyiek azt is elmondták, hogy a svédek már nem nagyon mennek az állomásra vagy a váróterem közelébe sem, mert nem biztonságos, ugyanis 25-30 éves korú fiatalok, bandákba verődve foglalják el ezeket a helyszíneket. A bírósági ítéletek azt is megmutatják, hogy a problémát okozó csoportok többsége afgán, eritreai és szomáliai migránsokból áll. (origo.hu)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább