Sport

A walesi labdarúgó szövetség egy része bojkottálja a katari világbajnokságot

A walesi labdarúgó-válogatott stábjának egy része nem utazik el a katari világbajnokságra az ország melegjogokkal kapcsolatos álláspontja miatt.

Noel Mooney, a walesi futball vezetője elmondta, hogy a csapat „platformként” fogja használni az eseményt, hogy felhívják a figyelmet a katari emberi jogokra, ahol a homoszexualitás illegális. Mark Drakeford miniszter úgy látja, hogy Walesnek ki kell használnia a lehetőséget, „amíg a világ szeme Kataron van”, és támogatásáról biztosította a szövetéget.

Akik amúgy arra is kérik a FIFA-t és az UEFA-t, hogy „nagyon odafigyeléssel, a lelkiismeretükre hallgassanak”, amikor kiválasztják a rendező országokat.

A FIFA azon döntését, hogy Katarban rendezzék meg a tornát, széles körben kritizálták, és az ország emberi jogi helyzetét is vizsgálják. Mooney szerint, a csapat bojkottja nem lenne helyes, ugyanakkor a szövetség munkatársainak egy csoportja nem utazik Katarba az ország melegjogokkal kapcsolatos álláspontja miatt, amihez joguk van, és ezt a szövetség elfogadja.

A Rainbow Wall, Wales hivatalos LMBTQ+ szurkolói csoportja is aggodalmát fejezte ki, és jelezték, hogy tagjaik többség nem utazik el Katarba a csapatnak szurkolni.

Mondjuk ezzel annyira nem basztak ki Katarral…

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább