Külföld

A volt amerikai elnök szerint világháborúba torkollhat az orosz-ukrán konfliktus

A korábbi elnök szerint az USA jelenlegi vezetése „komoly veszélybe” sodorta az országot.

Senki nem gondolta volna, hogy ilyen gyorsan ilyen rossz irányba fordulhat az ország, Joe Biden amerikai elnök az Egyesült Államokat egy lehetséges világháború felé terelte – mondta amerikai idő szerint hétfőn este a Newsmax című amerikai televíziónak adott interjújában Donald Trump volt amerikai elnök.

„Hazánk a pokolra jutott, és nagyon gyorsan rossz irányt vett. Senki sem gondolta, hogy lehetséges, hogy ennyire rövid idő alatt rossz irányba fordulhat„ – fogalmazott Trump. „Nem tudok róla, hogy bármi megakadályozna abban, hogy 2024-ben elinduljak az elnöki posztért. Újra naggyá kell tennünk az országunkat. Szeretem a hazánkat. Megteszem, ami az országnak jó” – tette hozzá a volt republikánus elnök. Trump szerint az ország „borzasztóan működik” Biden irányítása alatt. „Azt gondolom, hogy soha nem voltunk még ennyire mélyen” – fogalmazott. A volt elnök az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban azt mondta: „komoly veszélybe sodródott„ az Egyesült Államok.

Ahogyan ők kezelik a helyzetet, lehet, hogy világháborúba torkollik. Őrület, amit csinálnak” – tette hozzá.

Trump arra hívta fel a figyelmet, hogy Irán az atomhatalommá válás küszöbén áll, Kína a világ szuperhatalmává válik, Oroszország pedig háborúban áll Ukrajnával. „Ez együtt mindent lángra lobbanthat, ha nem tisztelik az országunkat szerte a világon. Nem számíthatsz Kínára, hogy majd újra naggyá teszi Amerikát” – fogalmazott a volt elnök. „Recesszióban vagyunk” – mondta Trump az Egyesült Államok gazdasági helyzetével kapcsolatban.

Most látjuk, mit tesz Biden politikája a gazdasággal” – fogalmazott.

A volt elnök szerint Biden zöldenergia programja, azaz a fosszilis tüzelőanyagok lecserélése megnövelte a benzinárakat, és végül hatalmas inflációhoz vezetett.

Trump kritikát fogalmazott meg a mostani kormánnyal kapcsolatban, amiért nem használják az ország kőolajkészletét. „A lábunk alatt folyékony arany van, és most könyörgünk más országoknak, hogy adják el nekünk az olajukat” – tette hozzá. A volt elnök szerint a magas üzemanyagárak nem fenntarthatók és elsősorban ez okozta az inflációt. „Ez sokként hatott a rendszerre, amikor kevesebb mint 2 dollárról 5-6-7-8 dollárra, sőt, 9 és 10 dollárra drágult az üzemanyag. Ez szörnyű” – fogalmazott Trump.

(MTI)

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább