Külföld

A vérfertőzés legalizálásáért küzd egy német testvérpár

A vérfertőzés legalizálásért küzd egy német testvérpár, akiknek négy közös gyermekük született, köztük két szellemi fogyatékos.

A német törvények csak az azonos neműeknek engedélyezik a szexuális együttlétet. Európában több országban tiltott, több országban viszont engedélyezett a vérfertőzés. A Wikipedia szerint a vérfertőzés legális: Franciaországban, Portugáliában, Hollandiában, Lettországban, Spanyolországban és Szlovéniában, illetve Argentínában, Brazíliában és Japánban.

1978 – Megszületik Patrick Stuebing, szegény, iskolázatlan családban, nyolc gyermek közül harmadikként. 1981 – Patricket három évesen örökbe fogadják.

1985 – Susan Karolewski ugyanazon szülőktől megszületik.

1996 – A 18 éves Patrick Stuebing úgy döntött, hogy megkeresi biológiai szüleit. 2000 – A 22 éves Stuebing felkutatta anyját, Ana Marie-t, aki megengedte neki, hogy oda költözzön hozzájuk egy hálószobába a 15 éves Susannal. Hat hónappal később Ana Marie szívrohamban meghalt.

2001. január-augusztus – Stuebing 16 alkalommal lépett szexuális kapcsolatba testvérével védekezés nélkül.

2001. október – A 16 éves Susannak kisfia született, Erik, aki gondozásba került, súlyos mozgássérült és szellemi fogyatékos.

2002 – A házaspárt először vérfertőzés miatt vádolták. Stuebing egy év felfüggesztett börtönt kapott, miután minden vádpontban bűnösnek találták. Az akkor 17 éves Susant fiatalkorúként a fiatalokkal foglalkozó állami szerv gondozásába helyezték.

2003 – Megszületett a pár lánya, Sarah, aki jelenleg 19 éves, és hasonló fogyatékossággal küzd, mint testvére, ezért szintén gondozásba került.  2004 – a párnak született egy második lánya, Nancy, 18 éves jelenleg, súlyos szívbeteg, szintén gondozásba került.

2005 – Ismét bíróság elé kerültek, és Stuebinget két és fél évre ítélték vérfertőzés újbóli elkövetése miatt.

Megszületett a pár negyedik gyermeke, a most 17 éves Sophia.

Patrick Stuebing a második vérfertőzés miatti elítélése miatt tíz hónapra, majd a harmadszori elítélése után további két és fél év börtönbüntetést kapott. A férfit sterilizálták. A férfi és a nő szerint a gyermekeik fogyatékosságának nincs köze ahhoz, hogy ők testvérek, a szakértők szerint viszont van.

2012 – Az Emberi Jogi Bírósághoz fordultak, a német törvények -amely tiltják a testvérek közötti szexet- megváltoztatása miatt, példaként Japánt, Braziliát, Franciaországot hozták fel. Az ügyet azonban elvesztették. A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta, hogy Németországnak joga van betiltani a vérfertőzést.

2014 – A Német Etikai Tanács többsége a testvérek közötti vérfertőzés engedélyezése mellett szavazott. Miután a pár esetét áttekintették, szerintük a fogyatékosság kockázata nem elégséges ahhoz, hogy a törvény létét indokolják. A többség a szexuális autonómia alapjogát helyezi előtérbe, a tanács kisebb része pedig a család védelmét. (A tanács, melynek tagjait a törvényhozás választja, egy független szakértői tanács Németországban , amely az etika , a társadalom , a tudomány , az orvostudomány és a jog kérdéseivel, valamint az ezekre vonatkozó lehetséges következményekkel foglalkozik. Wikipedia.)

2022 – A lipcsei pár folytatja a küzdelmet a vérfertőzés legálissá tételéért, egyre több liberális támogatóval.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább