Kiemelt Külföld

A trónörökös herceg egy férfit szeret Webber Hamupipőkéjében

Az idén 75 éves brit zeneszerző, Andrew Lloyd Webber  legújabb darabjaiban egyre többszőr szerepel valamilyen lmbtq téma.

A Cinderella (Hamupipőke)  című musical első felvételei 2019-ben jelentek meg, és csodálkoznánk, ha a Netflixen nem lenne látható előbb-utóbb.  A darab londoni bemutatóját a West Enden a koronavírus miatt többször el kellett halasztani, végül 2021 nyarán volt a premier. Az eredeti mese vezérszála megmaradt, de az alkotók több ponton is modernizálták a történetet. Elég szomorú, hogy a modernizálás azt jelenti, hogy a genderlobbinak megfelelővé teszik. Ebben Webber társa a dalszövegíró David Zippel (több musicalen dolgoztak már együtt) és Emerald Fennell volt, aki megálmodta ezt a kortárs történetet, és aki az Ígéretes fiatal nő című film forgatókönyvéért 2021-ben Oscar-díjat kapott.

A francia városban, Belleville-ben él a királynő és másodszülött fia, Sebastian. A trónörökös hercegről, Prince Charmingról azt gondolják, hogy egy sárkánnyal való küzdelem során meghalt, így Sebastianra vár a trón. A fiú legjobb barátja Hamupipőke, aki szülei elvesztése óta mostohaanyjával és az ő két lányával (Marie és Adele) él.

Hamupipőke nem a Disney rajzfilmből ismert szelíd kislány, hanem igazi lázadó, őszinte, Doc Martens bakancsot és fekete csipkét hordó fiatal. (Így jellemezte karakterét Carrie Hope Fletcher, a londoni előadás Cinderellája a musicalről készült programfüzetben.) A Sebastian és Hamupipőke  közötti vonzalom egyértelmű, de a szerelem beteljesülése nem megy könnyen.

Sebastian a trón várományosaként azonban nem menekülhet a házasságtól. A mostohaanya erőszakosságának (is) köszönhetően így Hamupipőke egyik mostohatestvére, Adele lesz a menyasszony. De az esküvőt megzavarja egy váratlan vendég, Prince Charming.

A halottnak hitt valódi trónörökös ugyanis visszatért, és a coming out mellett bemutatja élete szerelmét, Duc de Violette-t a „Man’s Man” című dalban. A mostohaanya ebben a fordulatban a királyság végét látja, ironikusan meg is jegyzi ezt a királynőnek, aki viszont nem így érez. Úgy gondolja, hogy birodalmának így két kiváló férfi lesz majd a vezetője, és Belleville a „Szerelem városa”-ként lesz ismert. Természetesen a trónörökös visszatérése megmenti Sebastiant a kierőszakolt házasságtól, és beteljesülhet Hamupipőke és a fiú szerelme.

Napok kérdése és Hamupipőke is szakállas, szoknyás karakter lesz.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább