Kiemelt Külföld

A tóba dobták a Pride padot Bad Waldseeben

olvasási idő:1 perc, 17 másodperc

Németországi, baden-württembergi Bad Waldsee-ben rövid időn belül másodszor is támadás áldozata lett egy szivárványszínű pad. Ezúttal az ismeretlen tettesek biztosra mentek és feszítővassal érkeztek.

A baden-württembergi Bad Waldsee-ben ismeretlenek vasárnap reggelre megrongáltak egy szivárványszínű, melegbüszkeség padot. Az elkövetők feltehetően egy feszítővas segítségével törték két részre a templomtéren elhelyezett bútordarabot.

Míg a háttámlát a tett színhelyén hagyták, az ülést a közeli városi tóba dobták.

Bad Waldsee-ben az első Pride padot májusban helyezték el a templomtér közepén a Szent Péter katolikus plébánia előtt, tiltakozó jelképként a Vatikán döntés ellen, amely megtiltotta az azonos nemű párok megáldását. Augusztusban a padot ismeretlenek ellopták . A templom ezután egy új padot állított fel, ezúttal szilárdan a járdába rögzítve. Úgy fest, ez is kevés volt. A minket kioktató Németországban.

A S.Zeitungnak a gyülekezet “megdöbbenését és dühét” fejezte ki az újabb támadás miatt. “Valaki szándékosan rongált, csak mert nem ért egyet az egyházközségünk szexuális sokszínűséggel kapcsolatos irányvonalával” – magyarázta Sandra Weber, az egyházközség munkatársa. Ezek olyan emberek, “akik nem akarnak vitatkozni, ha nem értenek egyet, hanem nagy és bűnös energiával támadnak a dolgok ellen”.

Maria Hirthe, a plébániai tanács elnöke ismeretlen személyek ellen tett feljelentést. David Bösl diakónus bevitte a templomba a darabokban lévő padot, és a 11 órai istentiszteleten “emlékműként” kiállította. A gyülekezetet nem fogják megfélemlíteni, jelentette ki Hirthe és Weber is. Mint mondják, hamarosan egy új szivárványos pad lesz a templomtéren.

Hasonló esetek más városokban is előfordultak. Mint arról beszámoltunk, az ausztriai Bregenzben például augusztusban egy, a város által felállított szivárványos padot dobtak a Bodeni-tóba

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább