Sport

A tekvondó világbajnok Márton Luana nyert Innsbruckban

A tavaly világbajnoki címet szerzett tekvondós Márton Luana tornagyőzelemmel kezdte 2024-es nemzetközi szereplését.

A Madridban élő és készülő, de magyar színekben versenyző fiatal küzdősportoló, aki február 16-án lesz 18 éves, az Innsbruckban rendezett Osztrák Openen diadalmaskodott.

A hazai sportági szövetség beszámolója szerint a hétvégi évindító ausztriai viadalon Márton az 57 kg-osok mezőnyében öt győzelemmel végzett az élen úgy, hogy az aranyéremig vezető küzdelemsorozatban görög, két horvát, majd olasz vetélytársat búcsúztatott, végül a döntőben egy újabb görög riválison kerekedett felül.

Márton Luana sikere biztató a március 9-10-i, szófiai olimpiai selejtező előtt, ahol még kiharcolhatja a részvételt a nyári, párizsi ötkarikás játékokra. Az olimpiára akkor szerez kvótát, ha súlycsoportjában döntőbe jut a bolgár fővárosban.

Az Innsbruckban rajthoz állt magyarok közül még egynek sikerült dobogón végeznie: a 87 kilogrammos Bailey Kelen lengyel és dán ellenfél legyőzése után ukrán riválisától kikapott, így bronzérmes lett.

Forrás: M4Sport

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább