Belföld

A tanárok alig két százaléka vett részt a hétfői sztrájkon

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete január 23-ától meghirdetett országos sztrájkjának első napján az állami fenntartású köznevelési intézmények alkalmazottjainak 2,3 százaléka sztrájkolt jellemzően egy-négy óra időtartamban – ismertette a Klebelsberg Központ.

Kiemelték: mindez azt jelenti, hogy 1933 állami fenntartású köznevelési intézmény 107 857 munkavállalója nem csatlakozott a szakszervezetek felhívásához.

Továbbá kiderült, hogy a sztrájkkal érintett 245 köznevelési intézményben a tankerületek az elégséges szolgáltatás körébe tartozó szolgáltatásokat a gyermekek, a tanulók érdekében teljeskörűen biztosították.

A PDSZ hirdetménye szerint ezen a héten sztrájknapokat tartanak. Ezt ők gördülő sztrájknak nevezik, korábban pedig arról kommunikáltak, hogy ülősztrájkként fogják megtartani, ami azt jelenti, hogy habár az iskolába bemennek, nem fognak tanítani. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár egyébként január 26-ára, csütörtökre összehívta a sztrájkbizottságot, így elképzelhető, hogy lesz valamilyen előrelépés a kormány és a szakszervezetek közötti vitában.

Forrás: mti.hu, magyarnemzet.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább